Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op bijbel.startpagina.nl

Het oordeel over de beruchte hoer: Deel 2

  • Johanan

    De hoer berijdt een beest.

    Wat onthult de profetie nog meer omtrent de grote hoer en haar lot? Zoals Johannes nu vertelt, verschijnt er opnieuw een levendig tafereel:

    En hij de engel voerde mij in de kracht van de geest weg naar een wildernis.

    En ik zag voorts een vrouw, die op een scharlakengekleurd wild beest zat, dat vol was van lasterlijke namen en dat zeven koppen en tien horens had;….Openbaring 17:3.

    Waarom wordt Johannes naar een wildernis gevoerd? Een eerder geuite ondergangsprofetie met betrekking tot het Babylon uit de oudheid was volgens de beschrijving gericht tegen de wildernis van de zee;….Jesaja 21:1, 9.

    Hierin werd uitdrukkelijk gewaarschuwd dat het oude Babylon, al zijn verdedigingswateren ten spijt, een levenloze woestenij zou worden. Het is dan ook passend dat Johannes in zijn visioen naar een wildernis wordt gevoerd om te zien welk lot Babylon de Grote te wachten staat.

    Ook zij moet volkomen woest en verlaten worden Openbaring 18:19, 22, 23. Johannes is echter verbaasd over wat hij daarginds te zien krijgt.

    De grote hoer is niet alleen!Zij zit op een monsterachtig wild beest!

    Dit wilde beest heeft zeven koppen en tien horens. Is het dan hetzelfde als het wilde beest dat Johannes eerder zag, dat ook zeven koppen en tien horens heeft? Openbaring 13:1…. Nee dat is niet zo, er zijn verschillen.

    Dit wilde beest is scharlakengekleurd en er wordt niet, zoals bij het vorige wilde beest, gezegd dat het diademen heeft. In plaats van alleen maar op zijn zeven koppen lasterlijke namen te hebben, is het ’vol van lasterlijke namen.

    In welk opzicht is dit symbolische wilde beest vol van lasterlijke namen? Welnu, mensen hebben deze multinationale afgod,de volkenbond, opgericht als een vervangingsmiddel voor Gods koninkrijk ….om tot stand te brengen wat volgens Gods zeggen alleen zijn koninkrijk tot stand kan brengen Daniël 2:44; Matthéüs 12:18, 21.

    Het opmerkelijke in verband met Johannes’ visioen is echter dat Babylon de Grote het scharlakengekleurde wilde beest berijdt. Geheel in overeenstemming met de profetie heeft de Babylonische religie, in het bijzonder in de christenheid, zich van meet af aan met de Volkenbond en zijn opvolger verbonden.

    Waarom kan dat worden gezegd? Reeds op 18 december 1918 nam het lichaam dat thans bekendstaat als de Nationale Raad van Kerken van Christus in Amerika een declaratie aan die gedeeltelijk luidde: Zulk een Bond is niet slechts een politiek redmiddel, doch veeleer de politieke uitdrukking van het koninkrijk Gods op aarde,wat een Godlastering.

    De Kerk kan een geest van goede wil geven, zonder welke geen Volkenbond kan blijven bestaan. . . . De Volkenbond is in het Evangelie geworteld.

    Evenals het Evangelie stelt hij zich ten doel vrede op aarde, goede wil jegens de mensen te bewerkstelligen.”

    Op 2 januari 1919 stond op de voorpagina van de San Francisco Chronicle de volgende kop: Paus pleit voor aanneming van Wilsons Volkenbond. Op 16 oktober 1919 werd een door 14.450 geestelijken van toonaangevende denominaties ondertekende petitie aan de Amerikaanse senaat aangeboden, waarin er bij dat lichaam op aangedrongen werd het Parijse vredesverdrag te ratificeren dat vorm geeft aan het verdrag van de Volkenbond.

    Hoewel de Amerikaanse senaat er niet toe overging het verdrag te ratificeren, bleven de geestelijken van de christenheid actie voeren voor de Bond. En hoe werd de Bond ingewijd? Een nieuwsbericht uit Zwitserland, gedateerd 15 november 1920, luidde: De opening van de eerste Volkenbondsvergadering werd hedenochtend om elf uur aangekondigd door het luiden van alle kerkklokken in Genève.

    Ware christenen,de enige groep op aarde die het toekomstige Messiaanse koninkrijk geestdriftig aanvaardde, hebben die samen met de christenheid deel aan het huldigen van het scharlakengekleurde wilde beest? Absoluut niet,ze walgen er van!

    Op zondag 7 september 1919 was een van de onderdelen van het congres van Jehovah’s volk in Cedar Point (Ohio) de openbare toespraak Hoop voor de gekwelde mensheid.

    De dag daarop berichtte de in Sandusky verschijnende Star-Journal dat J. F. Rutherford in een toespraak tot bijna 7000 personen had beweerd dat de Bond . . . stellig het misnoegen van de Heer over zich zal brengen omdat zowel de katholieke als de protestantse,hervormde,en andere geestelijken, die beweren Gods vertegenwoordigers te zijn, zijn plan de rug hebben toegekeerd en de Volkenbond hebben aanbevolen, door deze als een politieke uitdrukking van Christus’ koninkrijk op aarde te begroeten.

    Het hopeloze falen van de Volkenbond had de geestelijkheid duidelijk moeten maken dat zulke door mensen in het leven geroepen organen geen deel uitmaken van een koninkrijk Gods op aarde.

    Hoe lasterlijk is een dergelijke aanspraak! Ze doet het voorkomen alsof God betrokken was bij het waardeloze lapwerk dat de Bond bleek te zijn. Wat God betreft, volmaakt is zijn activiteit.

    Jehovah’s hemelse koninkrijk onder Christus….. en niet een coalitie van kiftende politici, van wie velen atheïst zijn ….. is het middel waardoor hij vrede zal invoeren en zijn wil op aarde gelijk als in de hemel zal doen geschieden;…Deuteronomium 32:4; Matthéüs 6:10.

    En wat valt er te zeggen over de opvolger van de Bond, de Verenigde Naties?

    Van meet af aan heeft ook dit lichaam de grote hoer als berijdster op zijn rug gehad, duidelijk ermee verbonden en pogend zijn bestemming te dirigeren. Op zijn twintigste verjaardag bijvoorbeeld, in juni 1965, kwamen vertegenwoordigers van de Rooms-Katholieke Kerk en de Oosters-Orthodoxe Kerk, samen met protestanten, joden, hindoes, boeddhisten en moslims,enz,enz,die te zamen naar verluidt twee miljard leden van de bevolking der aarde vertegenwoordigden ….in San Francisco bijeen om op feestelijke wijze uiting te geven aan hun ondersteuning van en bewondering voor de VN.

    Tijdens een bezoek aan de VN in oktober 1965 beschreef paus Paulus VI dat lichaam als de grootste van alle internationale organisaties en voegde eraan toe: De volkeren van de aarde wenden zich tot de Verenigde Naties als de laatste hoop op vrede en eendracht.

    Wat een Godlastering,of de schepper niet in staat is zijn voornemen te verwexelijken,en de aarde in een paradijs te veranderen.

    Een andere pauselijke bezoeker, paus Johannes Paulus II, zei in oktober 1979 in een rede tot de VN: Ik hoop dat de Verenigde Naties altijd het allerhoogste forum van vrede en gerechtigheid zullen blijven.

    Het is veelzeggend dat de paus in zijn toespraak heel weinig aandacht schonk aan Jezus Christus of aan Gods koninkrijk.

    Tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten in september 1987 sprak, zoals The New York Times berichtte, Johannes Paulus uitvoerig over de positieve rol van de Verenigde Naties bij het bevorderen van . . . ’nieuwe wereldwijde solidariteit,walgelijk.

    Een naam, een mysterie

    Weldra zal de apostel Johannes vernemen dat de grote hoer een gevaarlijk beest als rijdier heeft gekozen.

    Maar eerst richt zijn aandacht zich op Babylon de Grote zelf. Zij is weelderig uitgedost, maar o, wat is zij weerzinwekkend!

    En de vrouw was getooid met purper en scharlaken en versierd met goud en edelgesteente en parels, en in haar hand had zij een gouden beker, die vol was van walgelijkheden en de onreinheden van haar hoererij. En op haar voorhoofd was een naam geschreven, een mysterie: ’Babylon de Grote, de moeder van de hoeren en van de walgelijkheden der aarde.’ En ik zag dat de vrouw dronken was van het bloed der heiligen en van het bloed van de getuigen van Jezus;….Openbaring 17:4-6a.

    Zoals in het oude Rome gebruikelijk was, wordt deze prostituée geïdentificeerd door de naam op haar voorhoofd.

    Het is een lange naam: Babylon de Grote, de moeder van de hoeren en van de walgelijkheden der aarde.Die naam is een mysterie, iets met een verborgen betekenis.

    Maar op Gods bestemde tijd zal het mysterie worden verklaard. De engel geeft Johannes in feite voldoende informatie om Jehovah’s dienstknechten in deze tijd in staat te stellen de volledige betekenis van deze beschrijvende naam te onderscheiden.

    Wij onderkennen Babylon de Grote als de valse religie in haar totaliteit. Zij is de moeder van de hoeren omdat alle afzonderlijke valse religies in de wereld, met inbegrip van de vele sekten in de christenheid, als haar dochters zijn, die haar nabootsen door geestelijke hoererij te bedrijven.

    Zij is ook de moeder van walgelijkheden omdat zij zulke weerzinwekkende vruchten heeft voortgebracht als afgoderij, spiritisme, waarzeggerij, astrologie, chiromantie, mensenoffers, tempelprostitutie, dronkenschap ter ere van valse goden, en andere obscene praktijken.

    Babylon de Grote is gekleed in purper en scharlaken, de kleuren van het koningschap, en is versierd met goud en edelgesteente en parels.

    Hoe toepasselijk!

    Denk eens even aan alle monumentale gebouwen, zeldzame beeldhouwwerken en schilderijen, onbetaalbare iconen en andere religieuze voorwerpen, alsook aan de buitensporige hoeveelheden bezittingen en geldmiddelen die de religies van deze wereld bijeengegaard hebben. Waar wij ook kijken, in het Vaticaan, in het evangelistische tv-imperium dat zijn centrum in de Verenigde Staten heeft, of in de exotische heiligdommen en tempels van de Oriënt, Babylon de Grote heeft fabelachtige rijkdommen vergaard …..en soms verloren.

    Kijk nu eens naar wat de hoer in haar hand heeft. Johannes’ adem moet wel gestokt zijn toen hij het zag ….een gouden beker die vol was van walgelijkheden en de onreinheden van haar hoererij”! Dit is de beker die….de wijn van de toorn van haar hoererijbevat, waarmee zij alle natiën dronken heeft gemaakt Openbaring 14:8; 17:4.

    Van buiten ziet hij er kostbaar uit, maar de inhoud ervan is walgelijk, onrein. Vergelijk Matthéüs 23:25, 26.

    Hij bevat alle smerige praktijken en leugens die de grote hoer heeft gebruikt om de natiën te verleiden en ze onder haar invloed te brengen.

    En Johannes ziet iets wat nog weerzinwekkender is, namelijk dat de hoer zelf beneveld is, dronken van het bloed van Gods dienstknechten!

    Later lezen wij zelfs dat in haar . . . het bloed werd gevonden van profeten en van heiligen en van allen die op de aarde geslacht zijn;…Openbaring 18:24

    Wat een kolossale bloedschuld!

    In de loop der eeuwen heeft het wereldrijk van valse religie zeeën bloed vergoten

    . In het middeleeuwse Japan bijvoorbeeld werden tempels in Kioto veranderd in vestingen, en krijgsman-monniken, die de heilige naam van Boeddha aanriepen, vochten tegen elkaar tot de straten rood zagen van het bloed.

    In de twintigste eeuw marcheerden de geestelijken van de christenheid mee met de legers van hun respectievelijke landen, die elkaar afslachtten, met verlies van ten minste honderd miljoen levens. In oktober 1987 zei de voormalige Amerikaanse president Nixon:

    De twintigste eeuw is de bloedigste in de geschiedenis.

    In de oorlogen van deze eeuw zijn meer mensen gedood dan in alle oorlogen die gevoerd zijn voordat de eeuw begon.

    De religies van de wereld worden door God veroordeeld wegens hun aandeel aan dit alles; Jehovah verfoeit handen die onschuldig bloed vergieten;….Spreuken 6:16, 17.

    Eerder had Johannes een roep gehoord die van het altaar kwam: Tot wanneer, Soevereine Heer, heilige en waarachtige, weerhoudt gij u ervan te oordelen en ons bloed te wreken aan hen die op de aarde wonen? Openbaring 6:10 Babylon de Grote, de moeder van de hoeren en van de walgelijkheden der aarde, zal er onontkoombaar bij betrokken zijn wanneer de tijd aanbreekt om die vraag te beantwoorden.

    Johanan.

  • LiaDonkers

    Ach, Babylon was gewoon een instrument in de handen van de Heer om de “gruwelijke gedragingen” van de Judeeërs te bestraffen.

    De joden accepteren dat ook als zodanig. Niet Babylon was de hoer, maar dat waren zij zelf. Ohola en Oholiba. Lees Ezechiël er maar op na.

    Waarom kom jij zoveel eeuwen na dato nog met al die beledigingen aan het adres van een stad Babylon die al lang niet meer bestaat?

  • Sietse 45

    Omdat hij voor zijn gevoel in Babylon woont zo lijkt het wel.

  • LiaDonkers

    Naar wat ik ervan weet was het best een mooie stad. Met hangende tuinen als een van de zeven wereldwonderen. Veel mooie gebouwen ook, veel tempels.

  • Frederik D

    Dus de Volkerenbond is de Hoer van Babylon?

    De opvolgers van de Volkerenbond is de VN.

    Jullie hebben toch een afvaardiging bij de VN?

  • samuel

    Ja dat hadden ze in ieder geval wel!

  • Johanan

    Lezen beste man,dan leer je nog iets beters dan…. Evolutie.

    Johanan.

  • Frederik D

    http://www.indewaarheid.com/BabGr-UN.jpeg

    ————————

    Gedurende decennia zijn Jehovah’s Getuigen gewaarschuwd voor de Verenigde Naties, welke “zelf een achtste koning” vormt, “het scharlaken gekleurde wilde beest”, waar de “hoer Babylon de Grote” op zit, “het walgelijke ding”. Iedere vorm van bijdrage aan of contact met dit wilde beest, de VN, zou fataal zijn, immers dit betekent het merkteken van het wilde beest te ontvangen. Daarom werden uitspraken gedaan m.b.t. b.v. het niet ondersteunen van dochter-organisaties van de VN zoals Unicef (welke zich bezighoud met het verlichten van het lijden van de meest armen, met name kinderen). Iedere vorm van ondersteuning betekende God’s toorn te ontvangen welke aan het beest en een ieder die het teken van het beest draagt, zal toekomen. Zie Openbaring hoofstuk 13 en 14, de boeken “Babylon de Grote is gevallen”, “Uw koninkrijk kome”, “De Openbaring – haar climax nabij”, om een paar te noemen.

    Het Wachttoren genootschap (WTG) is zelf 10 jaar lang, van 1991 tot 2001 LID geweest van de VN. Daarmee is het, volgens eigen zeggen, besmet met het merkteken van het wilde beest, de toorn God’s over zich halende. Is er een ander woord dat deze situatie beter beschrijft dan het woord hypocritie?

    Willen wij verbonden blijven met een organisatie welke –volgens eigen lering- het merkteken van het wilde beest draagt?

    Hieronder wil ik aantonen wat de werkelijke houding van het WTG ten aanzien van de VN is, middels bewijsstukken van de VN zelf en de aanhalingen uit publikaties van het WTG.

    ——————————-

    Lees verder op:

    http://www.indewaarheid.com/article.html

  • Johanan

    Heel verhaal,maar alleen ben absoluut niet onder de indruk.

    Dergelijke beschuldigingen zijn haast niet te kontroleren.

    Heb in het verleden meer rotzooi onder de ogen gekregen,en dit zal denk ik niet het laatste zijn.

    Maar wat wil je,als je de enige bent,in dit geval het WTG,die de bijbelse waarheid verspreid.

    Johanan.

  • LiaDonkers

    > Maar wat wil je,als je de enige bent,in dit geval

    > het WTG,die de bijbelse waarheid verspreid.

    En dat moet maar eens gezegd worden!

    Bescheidenheid is voor watjes.