Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op bijbel.startpagina.nl

De 6 scheppingsdagen

  • Ytsme

    De jonge aarde creationisten houden vast aan 6 scheppingsdagen van 24 uur. De 24 uur is gebaseerd op de draaiing van de aarde.

    Nu heeft God niet alleen de aarde geschapen, maar het hele heelal.

    Wat nu als de Bijbel spreekt over heelal-dagen en niet over aarde-dagen. Dan kom je op een heel andere berekening.

    Zoals iedereen weet, ging vroeger de tijd veel sneller. Met het uitdijen van het heelal vertraagde de tijd.

    Ik vond een fraaie uitleg:

    Kosmologen schatten dat de aarde 16-17 miljard jaar oud is. In de Bijbel wordt geciteerd dat het heelal in zes dagen is geschapen. In eerste instantie lijkt het erop dat er een groot verschil is tussen de twee tijdperken, maar in feite liggen ze op één lijn. Beide gegevens zijn correct. Hiermee bedoelen we dat het heelal in zes dagen is geschapen, zoals wordt geciteerd in de Bijbel. Dit komt overeen met ongeveer 16-17 miljard jaar.

    In 1915 komt Einstein met zijn relativiteitstheorie. In zijn theorie beweert hij dat tijd relatief is en dat het verloop van de tijd afhangt van de massa, snelheid en de zwaartekracht van de op dat moment geldende omstandigheden.

    Als we de verschillen van het verloop van de tijd ook in acht nemen, zien we dat de schattingen van wetenschappers in overeenstemming zijn met datgene wat er in de Bijbel geciteerd wordt. De zes dagen kunnen we ook beschouwen als zes fases. Te meer wanneer we de tijdseenheiddag‚ relativeren, heeft dat een andere betekenis buiten onze aarde. Op onze aardbol is één dag gelijk aan vierentwintig uren.

    Maar op een andere plek met andere omstandigheden in ons heelal kan één dag veel langer zijn dan de dag die wij kennen.

    In de vroege jaren van het heelal was het verloop van de tijd veel sneller dan onze huidige tijdsnormen. Dit kunnen we als volgt verklaren: Voordat de Big Bang heeft plaats gevonden, was onze heelal samengeperst tot een klein puntje. Met de Big Bang is het heelal verder gegroeid en is haar volume verder uitgerekt. Dit heeft er toe geleidt dat de grenzen van het heelal miljarden lichtjaren verderop liggen. Dat het volume van het heelal zich steeds verder uitrekt, heeft gevolgen voor de tijdseenheden van het heelal zelf.

    De energie die vrijgekomen is tijdens de Big Bang heeft ertoe geleid dat het verloop van de tijd van het heelal een miljoen maal een miljoen (1012) keer langzamer is geworden. Dus als op de aardbol miljoen maal miljoen minuten voorbij zijn gegaan betekent dit dat voor het heelal één minuut voorbij is gegaan.

    Dus het tijdperk van zes dagen, als we de relativiteit ook inachtnemen, komt overeen met een miljoen maal een miljoen dagen. De tijd in het heelal is miljoen maal miljoen keer sneller dan de tijd die we op de Aarde kennen. Zes triljoen dagen komt overeen met ongeveer 16.247 miljard jaar. 6.000.000.000.000 dagen / 365,25 = 16.427.104.723 jaar.

    We moeten ook opmerken dat de afzonderlijke dagen‚ in de zesdaagse schepping allemaal een verschillende tijdsduur hebben. Dit kan als volgt verklaard worden. Door het groeien van het heelal is het verloop van tijd in het heelal met omgekeerde evenredigheid gedaald. Wanneer het heelal 2 keer zo groot is geworden dan voorheen is het verloop van tijd in het heelal ook 2 langzamer geworden. Dit fenomeen is bekend bij iedere natuurkundige en kunnen we ook lezen in gevorderde natuurkundige lesboeken. Als we elke scheppingsdag willen uitdrukken in dagen dat wij kennen, krijgen we het volgende:

    De eerste scheppingsdag (1ste fase) heeft 24 uur geduurd. In onze eigen tijdsnormen komt dat overeen met 8 miljard jaar.

    De tweede scheppingsdag (2de fase) heeft ook 24 geduurd. Voor onze eigen tijdsbegrippen heeft dit twee keer korter geduurd dan de eerste dag. Dus 4 miljard jaar.

    De 3de (3de fase) dag heeft 2 miljard jaar geduurd.

    De 4de (4de fase) dag heeft 1 miljard jaar geduurd.

    De 5de (5de fase) dag heeft 500 miljoen jaar geduurd.

    De 6de (6de fase) dag heeft 250 miljoen jaar geduurd.

    Conclusie:

    De zes scheppingsdagen die in de Bijbel geciteerd worden komen dus overeen met 15 miljard en 750 miljoen jaar volgens de aardse tijdsnormen. Dit getal komt ongeveer overeen met de schattingen van de wetenschappers.

    Deze conclusie is ook door de hedendaagse wetenschap erkend. Hiermee erkent de wetenschap ook de versie van de Bijbel die vele eeuwen terug tot stand is gekomen. De harmonie tussen de wetenschap en de Bijbel is een wonderbaarlijke bewijs dat de Bijbel een openbaring is van God, de schepper en allesweter van het heelal.

    ****************************************

    Daar kan Eliyahu een puntje aan zuigen. Zijn jonge aarde theorie op de schroothoop.

    (Komt overigens van een Islam site, Koran is vervangen door Bijbel)

  • PS

    Het uitgerolde zwerk in de Koran staat voor de uitdijing van het heelal. Zeggen sommige moslims.

    Ik ken zulke ideeën.

    PS

    :)

  • boerenkool

    God heeft het scheppingsverhaal in 6 dagen VERTELD aan Adam.

    Dit betekent dat Adam de eerste schrijver was, de schrijfkunst al zo oud is als Adam en Genesis 1 het oudste boek ter wereld is.

    Dus eerst is er een schepping geweest die een bepaalde tijd heeft geduurd. Vervolgens heeft God Adam geschapen en direct uit de doeken gedaan wat hij tot dan toe had geschapen. Met als klapper heeft hij op de 6de dag toen Hij uitgekletst was, Eva geschapen.

    zie: Percy Wiseman over Genesis

  • Kwint

    Hoelang zou Adam er over gedaan hebben om ALLE dieren een naam te geven ?

  • Cor

    Wanneer ben jij uitgekletst!? :D

  • Cor

    Men kende naturlijk niet alle dieren

    wist bijv.de noordpool dat er ook 'n zuidpool bestond??

  • boerenkool

    “wanneer ben jij uitgekletst?”

    die vraag leg ik terug bij jou. Adam wist blijkbaar wel de namen van de dieren. Jij kletst maar wat. Jij bent een christelijke PS.

  • Kwint

    God kende toch zeker wel alle dieren en wist van het bestaan van de noord en zuidpool af ???

    En onze lieve Heer liet Adam de dieren een naam geven, God hield een een soort van defilé in het tuintje van Eden waar alle diereneven langsliepen

  • Cor

    En jij misschien de boer met apekool??

  • Cor

    Kwint schreef:

    >

    > God kende toch zeker wel alle dieren en wist van het bestaan

    > van de noord en zuidpool af ???

    > En onze lieve Heer liet Adam de dieren een naam geven, God

    > hield een een soort van defilé in het tuintje van Eden waar

    > alle diereneven langsliepen

    Dat bestrijd ik niet

    maar je moet wel goed lezen

    wat ik schreef.

    Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?