Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op bijbel.startpagina.nl

Gebedskring voorkomt ernstige aardbeving

  • Boris

    Het is de gebedskring ‘Azaria’ uit Krimpen a/d Lek opnieuw gelukt een natuurramp te voorkomen. Drie avonden achter elkaar baden de zes leden van de kring om een aardbeving in de Hoekse Waard af te wenden. Was het natuurgeweld op 9 januari jl. gewoon doorgegaan, dan waren – naar een voorzichtige schatting – 26 mensen een afschuwelijke dood gestorven.

    Eerder voorkwam de kring onder leiding van Pieter Verschoor al een vulkaanuitbarsting vlakbij Charleroi (2009), een tsunami bij Schiermonnikoog (1998) en de inslag van een meteoriet in Borculo (2003). Ook wordt de groep verantwoordelijk gehouden voor de lawine die in 2008 in Valkenburg werd verijdeld en de aardverschuiving in Hengelo die in 2005 niet doorging.

    ‘We doen slechts wat ons in de bijbel wordt opgedragen’, laat Verschoor in een reactie weten. ‘We leven bij Mattheüs 7 en proberen dat gewoon een beetje specifiek toe te passen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. We vragen dus heel gericht om bepaalde catastrofes die we kunnen bedenken te voorkomen. Dat leek ons beter dan te wachten tot er een natuurramp zich voltrekt en daarna God erbij te halen. We proberen het laatste eerst te doen en zo een ramp te voorkomen. En dat is de gouden formule, zo blijkt, want dat werkt.’

    http://goedgelovig.wordpress.com/2013/01/18/gebedskring-voorkomt-ernstige-aardbeving/#more-34457

  • CU

    Grappig.

    Abortussen kunnen ze niet tegenhouden. Homo's ook niet.

    Ze bidden niet hard genoeg.

  • theo

    Misschien wel 30 jaar geleden hoorde ik van een historicus dat ergens in het verre oosten een groep gelovigen is die iedere avond bidden dat dezon asjeblieft de volgene dag weer op mag gaan.

    Hun gebed is steeds verhoord en ze durven dan ook niet te stoppen met hun gebed.

  • Sietse 45

    Dat zijn tenminste nog eens echte zon aanbidders.

  • Boris

    De zonnegod?

    http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/mythologie/28693-jezus-christus-de-zonnegod.html

  • LiaDonkers

    En dan te bedenken dat het aanbidden van de zon ten strengste verboden is in jouw geloof…

  • theo

    In mijn herinnering is het niet bidden tot de zon maar bidden tot (een) godheid om de zon weer op te doen laten gaan.

    Maar als iemand meent dat de zon een godheid is…ach er zijn ook christenen die antigod duivel meer macht toekennen dan God JWHW/Jehova.

  • LeSage2

    Hoe die mensen dat toch allemaal vantevoren wisten…. Bijvoorbeeld dat van die tsunami op Schiermonnikoog (1998) …… petje af!

    :)