Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op bijbel.startpagina.nl

Eeuwige vergetelheid

  • Anna Lieze

    Pastoor Sint-Michielsgestel waarschuwt afvalligen voor naderend onheil

    SINT-MICHIELSGESTEL - Pastoor Frank Michaël As van de Michael Parochie te Sint-Michielsgestel waarschuwt mensen die zich willen uitschrijven bij de kerk voor onheil en eeuwige vergetelheid. Dat blijkt uit een bericht op de website stapuitdekerk.nl. Die website helpt mensen die zich uit willen schrijven als katholiek.

    Mensen die de Michael parochie een brief sturen met het doel zich uit te schrijven, kregen tot voor kort de volgende reactie van de pastoor:

    "U kunt nu geen enkel sacrament meer ontvangen, waarin Christus u tegemoet wil komen. U kunt geen kerkelijke uitvaart meer krijgen. U wijst Christus en Zijn kerk af.

    Ik ben bang dat u uzelf het eeuwig leven niet waardig keurt en de toegang tot het eeuwig leven en de verrijzenis hebt geblokkeerd. Daarmee raakt u in de eeuwige vergetelheid, waar niemand u ooit nog zal missen.

    Ik kan u alleen maar het advies geven u te bekeren tot Jezus Christus om tot Leven te komen.

    Met pijn over het onheil, dat u over uzelf hebt afgeroepen, neemt de kerk van u afscheid."

    Pastoor Frank Michaël As van de Michael

    http://www.omroepbrabant.nl/?news/1869961523/Pastoor+Sint-Michielsgestel+waarschuwt+afvalligen+voor+naderend+onheil.aspx

  • LeSage2

    Mwah……… In zoverre is het verhaal van de pastoor een eerlijk verhaal, dat het tenminste konsekwent is.

    Als ieder behouden zou worden zonder lid vd kerk te zijn dan kun je de kerk misschien wel net zo goed opdoeken.

  • Anna Lieze

    LeSage2 Schreef:

    ——————————————————-

    > Mwah……… In zoverre is het verhaal van de

    > pastoor een eerlijk verhaal, dat het tenminste

    > konsekwent is.

    > Als ieder behouden zou worden zonder lid vd kerk

    > te zijn dan kun je de kerk misschien wel net zo

    > goed opdoeken.

    Kun jij aangeven aan de hand van de bijbel dat het noodzakelijk is om lid van een kerk te zijn ?

  • Stefan

    >Ik kan u alleen maar het advies geven u te bekeren tot Jezus Christus om tot Leven te komen.

    Dat is dan ook de enige taak van de enige Kerk, en geen advies.

    De rest van zijn betoog is een middeleeuws dreigen van de kerk om mensen/zielen aan zich te binden als instituut van de macht.

  • Anna Lieze

    Sommige ‘kerken’ komen met het volgende :

    De mens verlangt naar vrede en geluk en dat is precies wat Jezus te bieden heeft. De mens wil bemind worden en Jezus is grenzeloos in zijn liefde.

    Hier speelt de Kerk in al haar aspecten een onmisbare rol. Want de Kerk stelt in de kracht van de heilige Geest Jezus tegenwoordig als Woord, sacrament en liefde. Hoe meer Jezus gezien wordt in zijn vele gedaantes, des te groter is de kans dat een levendige relatie met hem tot bloei komt. Aandringen op kerkbezoek laat zien waar onze prioriteiten liggen

    http://www.katholiekgezin.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1348&Itemid=110

    —–

    Hoe vaak laat Jezus zich zien in de kerk en welke vermommingen gebruikt Hij daarbij ?

  • LeSage2

    Uiteraard kan ik dat niet.

  • Stefan

    De ‘kerk’ als Ark, heeft als uitgangspunt en als doelstelling de Verlossing uit deze wereld. Verlossing/vernieuwing van de ziel in zijn tijdelijke/gevallen/dode staat.

    En de kerk heeft niet de taak, de binding van de ziel vaster aan de wereld te klinken waarin deze zogenaamde topic-kerk van Christus zich wentelt, of zichzelf aan verkocht heeft; de wereld van macht en bezit, van pracht en praal ten koste van de zoekende zielen.

    Jezus heeft al vanaf jonge leeftijd strijd, zonder vermomming maar met werkelijk open vizier, met de heersers en bezitters van de kerken, de Tempel, omdat deze misbruikt wordt. Dat is met het verhaal van de Tempelreiniging wel gedemonstreerd. En met de vele verhalen over de Farizeeërs en Schriftgeleerden evenzo.

    Deze verhalen over de Tempel hebben, zoals Paulus ook vaak aanhaalt, steeds weer betrekking op de mens en zijn innerlijk ‘gestel’, en het misbruik van het wezen juist ook door misbruik (het tot eigen maken en daardoor afwijken van de werkelijke Bron) van de religies en de onwetendheid van de volgzame massa met de religies.

    Net zoals het zogenaamde Christendom zich heeft ontwikkelt tot een ‘kind met een waterhoofd’. Niet bij machte het Verlossende Woord, het Licht, te brengen dan alleen de dogmatisch ingestelde leer. En vanuit die leer de letter omarmen.

  • CU

    Aan wie of aan wat kan je anders je tienden betalen?

  • theo

    Dit klopt met de officiele leer van de RK kerk.

    Buiten de RK kerk geen heil.

    De reformatie leerde anders: Het heil komt niet van/door de kerk maar van/door God.

    De geschiedenis leert echter (helaas) dat er protestante kerken waren/zijn die hetzelfde verkonig(d)en: Buite de igen kerk geen heil.

    Naast talloze sektarische groeperingen die zo denken was de ger.vrijg. kerk in Nederland de bekendste met deze opvatting maar die zijn de laastste jaren daar wel milder in geworden.

  • Leo

    Thomas je hebt gelijk wat jou laatste opmerking over de kerk in het algemeen betreft.

    Maar je moet er wel bij stilstaan dat de kerk of beter in de kerk de gemeente van Jezus Christus samenkomt.

    Wat de dogmatiek betreft, ja veel kerkgangers (let wel ik zeg kerkgangers en niet gelovigen) slaan je ermee om de oren, alsof de dogmatiek het geloof zelf is.

    Zij vergeten vaak dat de dogmatiek alleen aan fundament is waarop je als gelovige jou geloofshuis kunt bouwen.

    Alleen het fundament dus nog niet het geloofshuis, en zonder dat laatste zit je als gelovige wel in weer en wind.

    Aan de andere kant kun je niet zonder een goede dogmatiek, anders zal jij je geloofshuis zonder fundering bouwen (het huis op het zand).

    Daarom hebben de gelovigen van het eerste begin af de gemeente gevormd om de gelovige te onderwijzen en op allerlei wijzen te steunen zoals God dat in zijn woord, Jezus door zijn prediking en de Heilige geest door dromen en gezichten dat hun had opgedragen.

    Een aantal Bijbelse voorbeelden van het gemeente zijn staan hieronder:

    en zij loofden God en vonden genade bij heel het volk. En de Heere voegde dagelijks mensen die zalig werden, aan de gemeente toe.

    En het gebeurde dat zij een heel jaar met de gemeente samenkwamen en een grote menigte onderwezen en dat de discipelen voor het eerst in Antiochië christenen genoemd werden.

    Petrus werd dus in de gevangenis bewaakt; maar door de gemeente werd voortdurend voor hem tot God gebeden.

    En er waren in Antiochië, in de gemeente aldaar, enkele profeten en leraars, namelijk Barnabas, Simeon, die Niger genoemd werd, Lucius van Cyrene, Manahen, die met Herodes de viervorst opgegroeid was, en Saulus.

    Toen zij daar aangekomen waren, riepen zij de gemeente bijeen en deden er verslag van wat voor grote dingen God met hen gedaan had, en dat Hij voor de heidenen de deur van het geloof geopend had.

    Toen zij in Jeruzalem gekomen waren, werden zij ontvangen door de gemeente en de apostelen en de ouderlingen; en zij deden verslag van alles wat God door hen gedaan had.

    Toen dacht het de apostelen en de ouderlingen met heel de gemeente goed, enige mannen uit hun midden te kiezen en met Paulus en Barnabas mee te sturen naar Antiochië: Judas, ook Barsabas geheten, en Silas, leidinggevende mannen onder de broeders.

    Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners aangesteld heeft om de gemeente van God te weiden, die Hij verkregen heeft door Zijn eigen bloed.

    Je ziet aan de laatste Bijbeltekst dat de gemeente van Jezus Christus in wat voor kerkgenootschap dan ook (sektarische groeperingen niet meegerekend) een belangrijke taak heeft.

    Gods Geest werkt in de harten van de gelovigen, maar de leiders van de gemeente of kerkgenootschap moeten de gelovige onderwijzen.

    Zeg nu zelf, het is toch vreemd om te roepen dat je gered moet worden zonder te vertellen waarvan je gered moet worden?

    Of dat God van je houd, zonder te vertellen waarom en wat het God gekost heeft om zijn gemeente te redden?

    Dat noemen ze nu dogmatiek, waarom hebben veel mensen hier een hekel aan?

    Leo.