Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op bijbel.startpagina.nl

Het geheim van de sneeuwkristallen

  • ¥ Lotje ­­¥

    Sneeuwkristallen weerspiegelen de schoonheid en openbaren de geheimen van de hemelse sferen

    snow1snow3snow2Job 38:22 Zijt gij doorgedrongen tot de schatkamers van de sneeuw?

    Sneeuwkristallen hebben een ongekende schooheid en elk kristal is uniek in vorm en structuur.

    Sneeuwkristallen worden gevormd bij een luchttemperatuur van ongeveer -12˚ tot -15˚ C. De kristallen worden gevormd rondom vrieskernen die bestaan uit stofdeeltjes zoals roet en teer en andere deeltjes in de lucht. Je kunt het vergelijken met een zandkorreltje in een oester die de kern vormt van een parel.

    Een sneeuwbui zuivert dus de lucht.

    snowSneeuw heeft ook een isolerende werking en beschermt de onderliggende aarde tegen de strenge vorst. Ook weerkaatst de sneeuw de zon en heeft zo een invloed op het klimaat.

    Sneeuw ksan in een paar uur een lelijk gebied veranderen in een betoverend landschap.

    De Bijbel gebruik deze gebeurtenis om te laten zien wat vergeving is.

    Jes 1:18 Komt toch en laat ons tezamen richten, zegt de HERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw.

    Gaan we inzoomen op de vorm van de sneeuwkristallen dan raken we in verwondering.

    Zuivere sneeuwkristallen zijn meestal zeshoekig, volmaakt symetrisch en plat. Elke kristal ziet er weer net iets anders uit. Ze kunnen uitgroeien tot fantastische kunstwerken.

    Als je deze kristallen bekijkt dan kun je de volgende dingen afvragen.

    Wie bepaalt hun vorm?

    Hoe weet een watermolucuul waar, wanneer en hoe snel hij zich moet hechten aan een kant om samen met de andere kanten een symetrisch figuur te vormen. Dat vereist teamwork. Een verregaande samenwerking. Dit collectief groepsbewustzijn zoals hier in een kristal vinden we veelvuldig terug in de schepping en is de enige manier om vele processen te verklaren. Zoals bv. van zwermen vogels, scholen vissen, enz. Ook mensen hebben een groeps bewustzijn. Een leuk filmpje die dit demonstreert kun je hier vinden.

    De vorm van kristallen lijkt op die van bloemen. Kristallen lijken net als dieren en planten een bewustzijn te hebben of in ieder geval door een Bewustzijn te worden gestuurd. Een Bewustzijn die van orde en schoonheid houdt en die er plezier in heeft mooie dingen te maken.

    Voor mij zijn sneeuwkristallen het zoveelste bewijs van het bestaan van God.

    Rom 1:20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien

    Dit Bewustzijn die we in heel de schepping terug kunnen vinden bevind zich buiten en in onszelf. Het is het Goddelijk Bewustzijn, ofwel God zelf die het universum bestuurt en bij elkaar houd in Zijn Liefde.

    Wij als mensen hebben een vrije wil gekregen en een eigen onafhankelijk bewustzijn. We kunnen daarmee kiezen wel of niet mee te werken aan Gods grote plan.

    We kunnen meewerken aan de Goddelijke orde, harmonie en schoonheid of we kunnen voor onszelf beginnen en daarmee het Goddelijk plan verstoren.

    Als we onszelf vergelijken met een watermolucuul (de mens bestaat voor 70% uit water) dan kunnen we kiezen deel uit te maken van een schitterend sneeuwkristal en daarmee God te eren of de orde te verstoren en ons eigen ding te doen.

    http://www.leveningod.nl/geheim-van-sneeuwkristallen.html

    je kan ook de kristallen bekijken op het filmpje

  • Sfred+

    Ja en?

  • ¥ Lotje ­­¥

    plakwerk Sfred zoals er velen een stukje plakken .( <<< en dan zeg je niks??) maar je kan zien dat het met de bijbel te maken heeft . God stuurt….Vooral de schepping mooi toch.

  • Sfred+

    Ja natuurlijk. Volgens mij een het gewoon een scheikundig verschijnsel en meer niet.

  • CU

    ¥ Lotje ­­¥ Schreef:

    ——————————————————-

    > Sneeuwkristallen weerspiegelen de schoonheid en

    > openbaren de geheimen van de hemelse sferen

    >

    http://static3.ad.nl/static/photo/2013/15/2/8/20130116150402/media_xll_1487468.jpg

  • Boris

    Van dezelfde site.

    Wie is Jezus?

    Jezus is niet 2000 jaar geleden geboren. Hij is de medeschepper van de hemel en de aarde. Hij is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Jezus is de expressie van God op aarde op Gods volmaakt tijdstip volgens Gods volmaakt plan. Zoals een voet een afdruk achterlaat in het zand zo is Jezus de afdruk van God op aarde. Jezus heeft geen boeken geschreven en heeft geen kerk gesticht maar Hij heeft vrienden om Zich heen verzameld en Zijn leven met hen gedeeld. Hij heeft Zijn geest, in hen uitgestort en hen op die wijze deelgenoot gemaakt aan het goddelijk leven. Hoe heeft Jezus dan Zijn Geest in Zijn vrienden uitgestort? Door diepe vriendschap! Vanuit diepe verbondenheid kon Jezus Zijn goddelijk leven meedelen. Jezus was en is volkomen transparant. Vriend en vijand kon Zijn leven dag en nacht beschouwen zonder enig gebrek te ontdekken. Hij leefde niet voor Zichzelf maar was de drager van Gods volmaakte liefde. Hij genas dan ook allen die tot Hem kwamen. Toch ging lang niet iedereen Hem volgen maar de meeste mensen gingen na hun genezing ontvangen te hebben gewoon weer hun eigen weg. Zij hebben de diepere bedoeling van hun genezing niet begrepen. Zij begrepen nog niet dat hun genezing ten diepste het doel had hen terug te brengen in hun oorspronkelijk plan. Jezus kwam op aarde om genezing te brengen. Niet in eerste instantie genezing van het lichaam maar genezing van de geest. Hij kwam om de mens weer terug te brengen in contact met God, om de mens in contact te brengen met hun oorspronkelijk plan en bestemming. Jezus kwam niet om de verantwoordelijkheid van de mens weg te nemen maar om de weg te openen zodat de mens haar verantwoordelijkheid weer op zou kunnen pakken om te groeien naar geestelijke volwassenheid. De mens was verstrikt geraakt in hoogmoed, trots, egotisme en lage begeerte en kon zichzelf daar niet meer van verlossen. De mens was gevallen en was daardoor het goddelijk leven geheel kwijt geraakt. De komst van Jezus op aarde was noodzakelijk om het Licht weer op aarde te ontsteken. Jezus bracht de Godsvonk weer terug in de harten van de mensen. Deze Godsvonk is niks meer en niks minder dan het weer kunnen liefhebben. Het heeft dan ook niks met religie of spirituele ervaringen te maken. Geen dogma's en leerstellingen, geen geboden en regels. Alleen liefhebben. Daarom is het koninkrijk van God ook voor de kinderen. God en Gods koninkrijk bestaat uit liefde. Wie liefheeft is in God en God is in hem.

    Jezus zegt het zo: Niemand heeft grotere liefde, dan dat hij zijn leven inzet voor zijn vrienden. Gij zijt mijn vrienden, indien gij doet, wat Ik u gebied. (Johannes 15:13-14) Wat Jezus hier bedoelt te zeggen is dat wandelen in vriendschap pas echt kan als de liefde wordt beantwoord met liefde. Jezus geeft onderwijs in vriendschap en door naar Hem te luisteren en te doen wat Hij zegt groeit er een vriendschap die goddelijk van aard is. Een relatie van twee kanten van wederzijdse liefde. Jezus houdt van alle mensen maar niet met iedereen heeft Jezus vriendschap. Niet iedereen noemt Jezus Zijn vriend. Met de term vriendschap geeft Jezus een veel diepere band aan dan de band tussen aardse vrienden, de huwelijksband of familiebanden. Hij heeft het over een spirituele eeuwige band in liefde tussen God en de mens en mensen onderling in verbondenheid met Christus.

    http://www.leveningod.nl/christus/frisse-kijk-op-jezus.html#wie%20is%20Jezus

  • Gonnie

    Wat is liefde?

    Iedereen heeft het over liefde en iedereen wil graag geliefd worden maar wat is liefde nu eigenlijk? Wat verstaan we onder goddelijke liefde?

    Goddelijke liefde is de liefde die van God uitgaat naar de mens. Deze liefde heeft de mens het leven gegeven en uit die liefde is alles ontstaan. Het is de goddelijke energie waaruit heel het universum is opgebouwd. De goddelijke liefde is scheppend, creatief, vreugdevol, zuiver, altijd positief, opbouwend, vol geloof, helend, troostend, respectvol, teder, begripsvol. ruimte gevend, vol vrede, overwinnend, krachtig, vol wijsheid, niet op zichzelf gericht, altijd het beste zoekend voor de ander. De goddelijke liefde straalt, brengt zegen, doet wonderen, baant wegen die er voorheen niet waren, verdrijft angst, verdriet, pijn, haat, duisternis, somberheid, ongeloof, egotisme, zelfhaat, wanhoop, ziekte en dood.

    De goddelijke liefde is overweldigend, tilt je op en brengt je in hemelse sferen, verandert je hart, geeft je nieuw leven, leert je liefhebben, overstijgt het materiële, brengt je in je bestemming en doet haar begrijpen. De goddelijke liefde doet je beseffen dat je Gods kind bent, dat je geliefd bent, dat je waardevol bent, dat je mooi bent, dat je het waard bent om te leven, dat je gewild bent, dat je een geweldige bestemming hebt, dat je verbonden bent met God voor eeuwig, dat God Zichzelf met jou wil delen. De goddelijke liefde brengt je verwondering, leert je wie God werkelijk is, geeft je diepe eerbied en ontzag voor Zijn almacht, leert je aanbidden en in Hem opgaan, baant de weg naar het hart van God.

    Deze liefde is in de persoon Jezus naar ons toe gekomen. Door Hem te omarmen omarmen we de liefde van God. Jezus heeft Gods liefde een gezicht gegeven. Door naar Hem te kijken kunnen we zien wie God is.

    Johannes 14:9 Jezus zeide: Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien

    We leren God kennen door een relatie met Jezus aan te gaan, door Jezus te omarmen zoals Hij ons is geopenbaard door de verhalen uit de bijbel en door de persoonlijke omgang met Hem door gebed en meditatie. Niet alleen vragen maar beminnen, luisteren en ontmoeten. Wacht niet op een gevoel maar kies ervoor in de liefde te gaan geloven. Laat je twijfel los en ontmoet Hem. Nodig Jezus uit en laat Zijn liefde je leven binnenstromen en je van binnen reinigen en schoonmaken. Wees een drager van Zijn Heilige Geest en leer te luisteren naar Zijn zachte stem. Keer steeds opnieuw bij Hem terug om je te laten reinigen want daar is Hij voor. Al is het duizend keer. Bij Hem is geen veroordeling. Hij is blij met iedere vooruitgang die je boekt, ook al is het minimaal en zelfs al boek je geen vooruitgang maar ben je terug bij af dan houdt Zijn liefde nooit op en mag je weer opnieuw beginnen. Ik spreek uit ervaring. Jezus wijst nooit mensen af die in nederigheid bij Hem komen en Zijn hulp inroepen wat ze ook hebben gedaan. Jezus vergeeft, geneest en hersteld keer op keer. Zijn geduld raakt nooit op. Hij is enkel liefde en kan niet anders dan je liefhebben,

    Waarom moest Jezus sterven aan het kruis?

    Dit ook.!

  • Anna Lieze

    dit ook

    Alternatieve geneeswijze

    Alternatieve geneeswijze.

    Vraag hier gratis uw gebedszakdoek aan

    Als dokters, medicijnen en of operaties niet het gewenste resultaat geven, gaan mensen vaak op zoek naar een alternatieve geneeswijze. De medische wetenschap is de mensheid tot zegen en kan veel doen, maar is vaak ook erg kortzichtig in het benaderen van de mens alsof deze alleen uit een lichaam bestaat.

    Vaak komt ziekte voort uit een dieper deel van ons innerlijk en is een behandeling van enkel ons lichaam niet voldoende. De mens bestaat uit een lichaam, ziel en geest en deze kun je niet afzonderlijk van elkaar behandelen. Voor echte diepe blijvende genezing hebben we healing nodig op alle niveaus van ons zijn.

    Bij alternatieve geneeswijzen richt men zich vaak meer op de mens als geheel en zoekt men de diepere oorzaak op van de ziekte. Het probleem van de alternatieve geneeswijzen is echter dat er zoveel verschillende manieren van behandelen zijn dat het vaak moeilijk is hierin een keuze te maken. Lang niet alle methoden zijn betrouwbaar of onschuldig en lang niet alle behandelaars zijn betrouwbaar, oprecht of bekwaam.

    Hoe vind ik een betrouwbare alternatieve geneeswijze en therapeut die bij mij past?

    Bij het zoeken naar een alternatieve geneeswijze zijn de volgende punten van belang:

    - Zoek een therapeut die niet op geld uit is maar die mensen vanuit een oprechte liefde probeert te helpen. Mensen die absurd veel geld vragen zijn niet betrouwbaar en helpen niet vanuit God.

    - Het is belangrijk dat de therapeut aan wie je jezelf toevertrouwd een levensstijl heeft waar jij je in kunt vinden. De therapeut zal altijd ook iets van zichzelf overdragen. De energie die de therapeut overdraagt gaat ook door de therapeut heen en wordt daardoor beïnvloed. Wees hiervoor waakzaam. Er bestaat geen neutrale energie.

    - Zorg ervoor dat je weet uit welke bron de therapeut zijn helende energie haalt. Lang niet alle bronnen zijn even betrouwbaar.

    - Doe nooit dingen waar je aan twijfelt of die niet goed voelen.

    - Blijf gewoon je reguliere medicijnen gebruiken en onder dokters controle totdat je zelf van binnen overtuigd bent dat je deze niet meer nodig hebt. Laat je hierin niks wijsmaken. Jij bent als eerste verantwoordelijk voor je eigen lichaam.

    - Wees ervan overtuigd dat de therapeut bekwaam is. Je stelt je kwetsbaar op en je kunt gemakkelijk nog meer verwond raken. Niet iedereen die ergens een cursus heeft gedaan of zegt bepaalde gaven te bezitten is ook bekwaam.

    - Verwacht je genezing altijd van God. Hij is uiteindelijk degene die healing geeft.

    Verreweg de meest zuivere en mooiste weg is je genezing rechtstreeks leren ontvangen vanuit de Liefde van God. Het is echter niet verkeerd hierin hulp te zoeken bij door God gegeven mensen en middelen.

    Toen Jezus op aarde wandelde genas Hij alle ziekte en alle kwaal van alle mensen die bij Hem kwamen.

    Lucas 4:40 Toen de zon onderging, brachten allen, die zieken hadden, lijdende aan allerlei kwalen, dezen tot Hem. Hij legde ieder van hen afzonderlijk de handen op en genas hen.

    Jezus heeft Zijn volgelingen de macht en opdracht gegeven zieken te genezen in Zijn naam.

    Marcus 16:17-18 Als tekenen zullen deze dingen de gelovigen volgen: in mijn naam zullen zij boze geesten uitdrijven, in nieuwe tongen zullen zij spreken, slangen zullen zij opnemen, en zelfs indien zij iets dodelijks drinken, zal het hun geen schade doen; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen genezen worden.

    Jezus is de meest zuivere therapeut die er bestaat. Hij heeft Zijn helende energie gegeven aan hen die Zijn naam gebruiken.

    Wil je genezing van God ontvangen en wil je zeker zijn dat de bron waaruit je deze genezing ontvangt puur en zuiver is, vraag dan aan Jezus om je te genezen en laat met je bidden door mensen die geleerd hebben deze helende kracht van Jezus door te geven in Jezus naam.

  • Frederik D

    In de Bijbel sneeuwt het nergens. Dus de zin van jouw bericht ontgaat mij.

  • Scarlett 2de

    Dat piano getintel past goed bij het eerste filmpje.

    Dat tweede filmpje vindt ik nergens op stoelen.